© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 09 (01 november)

RPC VE1 - Tivoli VE1 0-9

Na drie nederlagen op rij is RPC normaal gesproken de ideale tegenstander om het blazoen weer op te poetsen, maar in een derby gelden altijd andere wetten. Om dit te bewerkstelligen werd er voor het eerst een beroep gedaan op Patrick M. Ook maakte Hakan, na een aantal wedstrijden blessureleed, weer zijn rentree in de voorhoede. De start was veel belovend. Binnen vijf minuten ging Ferry op de keeper af en trof de paal, Mike reageerde attent op de rebound en wist het net wel te vinden: 0-1. Het was, zoals gebruikelijk tegen RPC, vooral Tivoli dat de bal had en het spel speelde zich vooral af op de helft van de buren. Zo kon het ook niet uitblijven dat de voorsprong uitgebouwd zou worden. Na veertien minuten speelde Mike Hakan aan. Hij controleerde de bal met de borst en volleerde de bal direct over de doelman: 0-2. Een verdediger van RPC hielp na twintig minuten mee om de wedstrijd dan ook maar meteen op slot te gooien. Hij speelde Mike aan vlak voor de doelman en de 0-3 was een feit. In de beginfase was Ferry al eens dicht bij een doelpunt geweest en na 28 minuten was het ook voor hem raak. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee uit de kluts en wist met zijn linker doeltreffend uit te halen: 0-4. Nauwelijks drie minuten later stond hij ook aan de basis van de 0-5. Ferry speelde Farid aan, die aan het wachten was op de penaltystip en hij liet dit buitenkansje niet onbenut. Kwam RPC deze helft dan helemaal niet in het spel voor? Daar is een duidelijk antwoord op: nee. De scoringsdrift van de Tivolianen leek gestild in de tweede helft en de wedstrijd leek plichtmatig uitgespeeld te worden. Er waren wel wat kansjes te noteren, maar dit waren geen noemenswaardige hoogtepunten. Toch leken de dubbele cijfers nog haalbaar, want vanaf de 21e minuut vielen de doelpunten weer als rijpe appelen. Een voorzet van Mike wist Hakan op de doellijn tot de 0-6 te promoveren. Een minuut meldde Frans zich ook op het scoreformulier. Hij speelde zichzelf vrij en liet met een geplaatst schot de RPC'se doelman voor de zevende keer vissen: 0-7. De 0-8 was er een van de hattricks. Mike completeerde zijn hattrick assists en bediende Hakan die met een volley bij de tweede paal ook zijn hattrick aan doelpunten volbracht. Zes minuten voor tijd wist Patrick zijn debuut ook direct met een doelpunt te bekronen. Hij kopte een corner van Hakan tegen de touwen: 0-9. Er was dus nog voldoende kans op de dubbele cijfers. Echter, de Tivolianen drongen niet echt meer aan en dus werd RPC deze afgang gespaard. Eindelijk werd er weer eens gewonnen en voor het eerst dit seizoen met afgetekende cijfers. De aanvallers hadden het vizier nu wel op scherp staan en de verdediging gaf haast niets weg. Zo kon Bert ook eens genieten van een rustige middag en hoefde hij zich vandaag niet echt te onderscheiden. Volgende week wacht de confrontatie tegen het onbekende Wilhelmina Boys. De webryder, Marc van Hout